piątek, 22 kwietnia 2011

Pasta z awokado, twarożkiem i jajkami oraz ... Eluś składa życzenia wraz z rodzicami

Wszystkim, którzy do nas zaglądają, Ela chciała złożyć świąteczne życzenia. Życzenia składa oczywiście po elżbietolsku, ponieważ nie potrafi jeszcze po polsku:

"A guuuu, iiiiii, aaaaaa, yyyy"

My, rodzice Eli, oczywiście podpisujemy się pod życzeniami córki i wirtualnie częstujemy świąteczną pastą.

Pasta z awokado, twarożku i jajek

Miąższ z awokado (ważne, by było dojrzałe)
2 jajka
100 g twarożku (u nas nasz ulubiony serek ulubiony z Wielunia)
pęczek szczypiorku 
2 duże łyżki majonezu
zmiażdżony ząbek czosnku
2 łyżki soku z cytryny
sól do smaku

Przygotowanie

Miąższ z awokado, jajka i szczypior drobno siekamy i łączymy z pozostałymi składnikami, doprawiając pastę solą.





4 komentarze:

  1. smakowitych Świąt Wam życzę!
    mój mąż robi pastę z awokado trochę inaczej-miąższ, czosnek, sól, pieprz i mielona kolendra-mniam!
    ten przepis też wypróbuję-brzmi smakowicie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Też uwielbiam :). Właśnie sobie siadłam i padam, ale babka i mazurki już upieczone i czekają i kuszą niedobre (znaczy się tak dobre, że niedobre, bo kuszą...zakręciłam - zwalam na zmęczenie).

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam awokado, w ten sposób jeszcze nie próbowaliśmy ale spróbujemy:-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciekawe połączenie, pamiętajcie, żeby awokado było dojrzałe.

    OdpowiedzUsuń