Kilka dni temu obraliśmy kurs na konkurs - niektórzy z was nie bali się, zaryzykowali i wybrali się z nami w tę kilkudniową podróż. Dziś docieramy do celu :)! Wielu z was popłynęło (;)), ... zabierając ze sobą na dno pietruszkę, groszek, kukurydzę, brokuły, bazylię, kolendrę, kaszę jaglaną, soczewicę i awokado;) Dwoje szczęśliwie dopłynęło! Na brzegu czekają nagrody dla Magi, która jako pierwsza wytypowała dwa prawidłowe składniki (brawooooooo!!!) i dla Polishmamainajerland, którą dziś bladym świtem wylosowała lekko osowiała Elka Karmelka.
Proszę zwycięzców o wysłanie mi danych kontaktowych, żeby nagrody mogły popłynąć (ekhm, ekhm ... dopłynąć) do was pocztą polską (hmmm jesteśmy u celu, nagrody niby na brzegu, a muszą teraz odpłynąć, popłynąć, żeby w końcu dopłynąć ... zwyczajowo zakręciłam ;)), co nie zmienia faktu, że muszę mieć namiary :) ... mój mail na godzinie 3!)
Bardzo dziękujemy wszystkim, którzy zdecydowali się wziąć udział w naszej zabawie - było nam niezmiernie miło!
Magi i Polishmamainajerland GRATULUJEMY!
Zanim podamy przepis na tajemniczą pastę potrzymamy was jeszcze w klimatach konkursowych i się pochwalimy:) ... na naszą skrzynkę mailową przyszła wczoraj taka oto wiadomość:
Witam,
Miło mi poinformować, że w konkursie serwisu iWoman.pl "Moje miejsce na ziemi", Pani wypowiedź została wytypowana przez komisję jako jedna z pięciu najlepszych i tym samym wygrywa Pani ilustrowany przewodnik.
Miło mi poinformować, że w konkursie serwisu iWoman.pl "Moje miejsce na ziemi", Pani wypowiedź została wytypowana przez komisję jako jedna z pięciu najlepszych i tym samym wygrywa Pani ilustrowany przewodnik.
:)
Poniżej prezentujemy przepis na odartą z tajemnicy pastę.
Pasta z ciecierzycy i szpinaku
(po 10 miesiącu)
ok. 1/2 szklanki ciecierzycy
ok. 1/2 opakowania mrożonego szpinaku
1/2 rozgniecionego dokładnie ząbka czosnku
ok. 1 łyżka masła
sól (opcjonalnie)
Przygotowanie
Wieczorem (na dzień przed przygotowywaniem pasty) pół szklanki ciecierzycy zalewamy wodą i zostawiamy na noc do namoczenia.
Następnego dnia ciecierzycę odcedzamy i gotujemy ok. 2 godz. bez przykrycia.
Porcję szpinaku przekładamy do rondelka, dusimy do czasu aż się rozmrozi i odparuje z niego większość wody.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą i traktujemy blenderem.
Pasta smakowała wyśmienicie w towarzystwie jajecznicy.
Nie musicie wszystkiego blendować (blenderować?) - maluch może zjadać ziarenka cieciorki "obtoczone" szpinakiem.
Smacznego!
O nieeeeee:D
OdpowiedzUsuńI żaden groszek, żadne brokuły:D
zrobiłaś z Elki "sierotkę" ;) Gratulujemy zwyciężczyni i oczywiście okropnie zazdrościmy!
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Tak czułam, że ta zieleń to tylko od szpinaku może być. Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńPysznie się bawiliśmy. Gratulujemy szczęśliwym odkrywcom tajemniczego przepisu i zabieramy się za pastę:-)
OdpowiedzUsuńA mamie Elki osobne wielkie gratulacje z powodu wyróżnienia :-)
Uściski
Ewa i spółka
Gratuluję wyróżnienia, a zwycięzcom zwyciężenia :)
OdpowiedzUsuńA ja taka byłam pewna, że to szpinak!
:)
Jeeeeeej Buziaki dla Elki za wyciagniecie mnie :D Yeeeeh! Zaraz wysle adres :)
OdpowiedzUsuńA tak btw. to taki troche humus ze szpinakiem, co? Mniam :)
Zwycięzcą gratulujemy! I Mamieeli wyróżnienia owszem też! Rozpacz nie wygrania osładza nam tylko prawidłowe typowanie. Prosimy o następny konkurs...pośpieszymy się następnym razem :)
OdpowiedzUsuńZezullo no niestety ;).
OdpowiedzUsuńKv by Rybiszonie za jakiś czas startujemy z kolejnym konkursem ... i to może wam będą zazdrościć ;) ... Elka nie narzekała :D.
Magi brawo raz jeszcze!
Ewo dziękuję, ... my też bawiliśmy się przednio!
Gosiu dziękuję i ... może następnym razem :).
polishmamainajerland gratuluję! Czekam na adres. Humus taki średni, bo brakuje pasty tahini. Tak jak mówiłam, smakuje wyśmienicie z jajecznicą.
W pogoni za E. dzięki :D ..., ale się nadziękowałam dzisiaj :D. Konkurs na pewno będzie!
szpinaku o taka zielonosc nie podejrzewalam...
OdpowiedzUsuńno to Hałs ze mnie żaden ;) wielkie dzięki za wspaniałą zabawę. A przede wszystkim gratulacje, choć i tak byłam pewna że cię docenią. buzka
OdpowiedzUsuńGratulacje i gratulacje :) dla wszystkich zwycięzców i dla MamyEli :)
OdpowiedzUsuńWitam ;)
OdpowiedzUsuńMam okazję zaprosic Cię na konkurs, w którym możesz wygrac 500 zł, jeśli tylko napiszesz artykuł.
Więcej na ten temat możesz znaleźć tutaj: http://akuku-akuku.blogspot.com/2011/09/konkurs.html
Serdecznie zapraszamy, zespół AKUKU.
świetna pasta, atrakcyjna nie tylko smakowo ale i kolorystycznie!
OdpowiedzUsuńGratuluję wygranej.
Pozdrawiam
Monika
www.bentopopolsku.blogspot.com
Mam pytanie natury organizacyjnej, czy moj adres dotarl? :D
OdpowiedzUsuńTak :) - odebrałam z samego rana.
OdpowiedzUsuńTaki konkurs nas ominął:P ŚWietny przepis! Pozdrawiamy
OdpowiedzUsuńa tak kompletnie od czapy: czy to ubranko to jest z tej firmy sprzedającej czarno-białe gadżety dla maluchów, o której swego czasu pisały WO?
OdpowiedzUsuńno nie! Teraz zajrzałam na fejsbuka i widzę, że tam cała masa rzeczy tu niepublikowanych! Co za niedopatrzenie z mojej strony!
OdpowiedzUsuńMimi będą następne! :)
OdpowiedzUsuńKv by Rybiszonie ... to piżamka z mojego ukochanego Kapphala w cenie jednej mamy dwie :), jedna w paski więzienne, a druga w sowiszcza :).
Ja jakaś niekumata jestem ... co to jest WO?
Na Fejsbuku też się wyżywam ;)... nie namierzyłam cię ... hmmm
WO to wysokie obcasy ;)
OdpowiedzUsuńa ja jestem niefejsbuknięta, dlatego mnie nie namierzyłaś :)
fantastyczne przepisy :) i co najważniejsze - ZDROWE!! :)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że się podobają, ... niestety wszystkie zdrowe nie są, ale staramy się, żeby było ich jak najwięcej. Dziękujemy za odwiedziny i ich ślad :).
Usuń